Varza umpluta

Ingrediente:

3 verze mijlocii, 300 g supa de zarzavat sau de pasare, 150 g de orez, 200
g de ciuperci, 2 cepe, o ceasca de ulei, 1 ou, 2 felii de piine, patrunjel
verde.

Mod de preparare:

Inlaturati foile mari ale verzelor, spalati-le bine si puneti-le intr-un
vas cu apa putin sarata, ce clocoteste. Lasati varza sa fiarba 3-4 minute,
apoi scoateti-o pe o sita. Intre timp, prajiti in ulei fierbinte ceapa si
coditele ciupercilor. Lasati-le sa fiarba pina scade apa lasata de
ciuperci. In alt vas, caliti orezul, puneti apa si lasati-l sa fiarba
incet. Combinati orezul cu ciupercile si ceapa calite, puneti in
compozitie piine muiata si stoarsa si oul. Omogenizati si umpleti verzele,
desfacindu-le si adunindu-le frunzele. Legati-le strins si puneti-le sa
fiarba cu supa. Cind sint gata, indepartati ata.

Servire:

Serviti varza cu smintina.