Sos de vin pentru peste rasol

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g fãinã, 2 gãlbenuºuri, 100 ml smîntînã,
200 ml vin alb sec, 1/2 l supã în care a fiert peºtele.
Mod de preparare: Fãina ºi untul sau untdelemnul se înfierbîntã într-o cratiþã
un minut la foc mic, se sting cu supã fierbinte, adãugatã în 2-3 rînduri,
amestecînd bine pînã se desfac cocoloaºele ºi la urmp se toarnã vinul. Se lasã
sã fiarbã 2-3 clocote ca sã se lege, apoi cratiþa se ia de pe foc. Gãlbenuºurile
se freacã cu smîntînã ºi, facultativ, se pune o linguriþã cu muºtar; totul se
amestecã cu sosul fierbinte. Pentru aromã, se adaugã mãrar, pãtrunjel, tarhon,
dupã gust.