Clãtite cu marmeladã sau dulceaþã

Ingrediente: Marmeladã, dulceaþã, 3-4 linguri alcool pur.
Mod de preparare: Dupã ce toate clãtitele au fost coapte, pãstrate calde pe apã
fierbinte, se ung cu marmeladã sau dulceaþã ºi se împãturesc în patru. Ca sã nu
curgã umplutura cînd se încãlzesc, se vor împacheta ca sarmalele ºi se vor
pãstra la cald acoperite, pînã cînd se servesc. Clãtitele împãturite în patru se
pot flamba la masã. Pe o farfurie întinsã se aºeazã patru clãtite împãturite, cu
vîrful spre centrul farfuriei, ca ºi cum ar fi o singurã clãtitã rotundã. Se
presarã cu zahãr tos (o linguriþã cu vîrf) ºi se stropesc bine cu 3-4 linguri de
alcool pur. Chiar la masã, se aprinde alcoolul (dacã se poate cu lumina stinsã
în camerã) care, arzînd, va carameliza zahãrul ºi va da un gust plãcut
clãtitelor.