Sos de hrean

Ingrediente: 30 g fãinã, 30 g unt sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smîntînã,
zeamã de lãmîie sau oþet, 1-2 linguri cu vîrf de hrean ras, sare.
Mod de preparare: Se preparã un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte
combinat în pãrþi egale cu supã de carne sau de zarzavat. Cînd este gata,
cratiþa se ia de pe foc ºi se drege cu smîntînã frecatã cu o lingurã de apã
rece. Se sãreazã ºi se acreºte cu puþinã zeamã de lãmîie sau cu 1/2 linguriþã de
oþet. Hreanul, ras prin rãzãtoarea cu gãuri mici, se adaugã în sos numai în
momentul servirii, fãrã sã mai fiarbã, altfel hreanul va da un gust amar
sosului. Pentru gust mai bun, se mai poate pune ºi o linguriþã cu zahãr. Se
serveºte la carne rasol, crenvurºti, cîrnaþi calzi, fripþi sau fierþi.