Piureu de urzici

Ingrediente: ½ kg de urzici, ½ ceasca de ulei, 50 g de slanina afumata, o ceapa, 50 g de faina, 100 ml de smintina, zeama de lamaie, putin usturoi, marar, sare Mod de preparare: Spalati foarte bine urzicile si puneti-le in strecuratoare. Separat caliti slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Luati vasul de pe foc, puneti ceapa tocata si cind e putin aurie adaugati urzicile. Amestecati bine, puneti 400 ml de apa fierbinte si ½ lingurita de sare. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet, mai adaugind apa daca scade prea mult. Cind urzicile sunt fierte, adaugati faina dezlegata cu putina apa, apoi puneti atita apa incit sa aveti 500 ml de sos. Lasati sosul sa fiarba 3-4 minute, luati vasul de pe foc, puneti smintina, potriviti de sare, acriti cu zeama de lamaie sau cu citeva picaturi de otet, puneti mujdeiul si marar verde.