Varzã creaþã umplutã

Ingrediente: O varzã creaþã (aprox.1 kg), 300 g carne de porc, 100 g slãninã
afumatã, 3 linguri orez, o ceapã, o linguriþã de unturã, o linguriþã de fãinã, 2
ouã, 3 linguri de smîntînã, mãrar, sare, piper.
Mod de preparare: Carnea tocatã odatã cu slãnina se amestecã cu ceapa ºi se
înãbuºe în unturã pînã se înmoaie. Se lasã sã se rãceascã ºi se adaugã orezul
fiert în apã sãratã, ouãle crude, sarea, piperul ºi verdeaþa, dupã gust. Varza
se spalã bine, controlînd fiecare frunzã. Se desfac frunzele începînd de sus in
jos (fãrã a se desprinde de cotor) ºi spaþiile formate se umplu cu tocãturã.
Pentru ca aceasta sã nu se împrãºtie în timpul fierberii, varza se leagã cu aþã,
dupã care se aºeazã în cratiþã. Se completeazã cu apã clocotitã sau cu supã de
oase, adãugînd o crenguþã de cimbru ºi sare ºi se fierbe la foc mic. Cînd varza
este complet fiartã, se pune fãina desfãcutã în puþinã apã.