Specialitate slovaca

Ingrediente:

o varza murata de peste 1 kg, 200 g de ciuperci uscate, 200 g de cirnati,
untura, boia de ardei dulce, sare, piper, o lingurita de faina

Mod de preparare:

Desarati varza, tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit
20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, fierbeti foarte bine si
ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai
clocoteasca impreuna la foc potrivit. Taiati cirnatii in felii rotunde si
puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbintati 2 linguri de
untura, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu
preparatul respectiv. Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cind lichidul
aproape s-a evaporat. Drept garnitura, la masa, se servesc alaturi galuste
din gris, pregatite ca pentru supa. In loc de ciuperci se pot pune in
varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.