Crochete din ouã

Ingrediente: 3-4 ouã fierte tari, o lingurã cu smîntînã groasã (50 ml), o
linguriþã cu vîrf de pãtrunjel tãiat mãrunt, un vîrf de cuþit de piper, 1/2
linguriþã de sare finã, un ou crud, 100 g franzelã, 30 g unt sau untdelemn, 20 g
fãinã, o ceapã micã.
Mod de preparare: Ouãle fierte, tãiate cît mai mãrunt, se amestecã cu oul crud,
franzela fãrã coajã, muiatã bine în apã rece ºi stoarsã, smîntînã, ceapa tãiata
mãrunt ºi cãlitã un minut în unt sau untdelemn, piperul, sarea, fãina ºi
pãtrunjelul se amestecã bine. Se ia cîte o linguriþã cu vîrf din compoziþie ºi
se formeazã crochete care, apoi, se trec bine prin fãinã ºi se prãjesc. Se
pãstreazã calde pe un vas cu apã fierbinte. Se servesc cu soteuri calde de
legume: morcovi, spanac, cartofi, mazã're, etc., sau cu mîncare de legume fãrã
carne sau numai cu sosuri de rosii sau mãcris, piure de spanac etc., ca fel
întîi sau ca fel doi, dupã supã sau ciorbã.